Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvkiadás A-tól Z-ig linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Könyvkiadás A-tól Z-ig képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: konyvkiadas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 101 db
A könyvkiadás fogalma

A könyvkiadás fogalma

Könyvkiadásnak nevezzünk minden olyan tevékenységet, amikor különböző tárgyú műveket kiválasztanak, előkészítenek és megjelentetnek. A könyvkiadás fogalma folyamatos átalakuláson ment keresztül a történelem során, viszont ami mindvégig közös volt, hogy a könyvek kiadása a könyvkereskedelemre épült. A Wikipédia itt kifejti a könyvkiadással kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

Ábel Kiadó

Ábel Kiadó

Kiadónk pedagógiai profilú, ezért elsősorban tankönyveket, egyetemi jegyzeteket, tanári kézikönyveket, munkáltató tankönyveket, munkafüzeteket és egyéb az oktatásban használatos segédkönyveket kínálunk a diákoknak, tanítóknak, tanároknak és a szülőknek is. Kínálatunkban megtalálhatók az óvodák iskola-előkészítő csoportjainak szóló készségfejlesztő füzetek, az általános iskola alsó és felső tagozatán, a középiskolákban tanulók tankönyvei, valamint jegyzetek az egyetemi hallgatók számára. Mivel a tanulás folyamata az egyetemi képzéssel nem zárul le, nálunk megtalálhatók a tanártovábbképzőkön használatos és a fokozati vizsgákhoz szükséges kézikönyvek is.

Accordia Kiadó - könyvkiadás

Accordia Kiadó - könyvkiadás

A kiadó szerzői napjaink legkiválóbb irodalmárai, tudományos kutatói mellett pályakezdő alkotók, a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályokig. Ez utóbbiak az 1989-es demokratikus változásokig többnyire az asztalfióknak írtak: verset, prózai műveket, memoárokat, tényirodalmat, aforisztikus gondolatokat, családtörténeteket, lírai naplókat, ismeretterjesztő munkákat és egyéb értékes műveket. A kiadó irodalmi munkatársai, szerkesztői a Magyar Írószövetség felkért tagjai, valamint egyetemi oktatók, tudományos kutatók. Művészeti munkatársaink a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének felkért tagjai, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Magyar Iparművészeti Egyetem hallgatói.

Ad Librum Kiadó

Ad Librum Kiadó

Az Ad Librum mint vállalkozás több alapelvre támaszkodik. Üzleti modellje a long tail, hosszú farok, népszerű közgazdasági elmélet alapján a könyvkiadás eddig kellően ki nem szolgált szegmensére irányul: azokra a kiadványokra, amelyek kisebb szakmai vagy életmódbeli közösségek számára fontosak. Az új modell új technológiákat igényel mind a könyvnyomtatásban, mind az értékesítésben. Ezek a print-on-demand és az online értesítés. A közművelődés demokratizálásán kívül, amely az üzleti modellből következik az Ad Librum több társadalmi elkötelezettséget is felvállal. Ilyenek a nyílt forráskód támogatása és a környezetvédelem.

Adamo Books

Adamo Books

Az Adamo Books egy olyan tartalomszolgáltatási modellt megvalósító weboldal, amely mikrofizetési rendszerben teszi lehetővé a tartalmak megvásárlását és az azokhoz való hozzáférést. Az Adamo Books webáruház (elektronikus könyváruház) elektronikus könyvek, írások, cikkek megvásárlását teszi lehetővé. Elektronikus könyváruházunkban mindenki megtalálja a számára ideális műveket, írásokat. Az e-könyvek széles választékán kívül újságok, magazinok, képregények és egyéb különleges tartalmak (pl.szakdolgozatok) letöltését is lehetővé fogjuk tenni. Fontosnak tartjuk a kínálat bővítését, ezért igyekszünk minél több partnerrel (könyvkiadók, szerzők, cikkírók) együttműködni.

AduPrint Kiadó és Nyomda

AduPrint Kiadó és Nyomda

Az AduPrint Kft. ofszet nyomtatással, valamint teljes körű kötészettel foglalkozik. Célunk ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálása, a gyors és rugalmas gyártás az egyszínes nyomatok készítésétől a színes kiadványok nyomtatásáig és kötészetéig. Az AduPrint Kft. azon piaci szereplők egyike, amelyek folyamatosan képesek a megújulásra. 50 éve állítunk elő nyomtatványokat, folyamatosan felhasználva az adott kor technológiáját és állandóan keresve a fejlődési lehetőségeket. Tapasztalataink azonban nem csupán a szakmai hozzáértésben és a géppark bővítésében jelennek meg. Ügyfeleink elvárásai és igényei is állandóan motiválnak minket, hiszen minden fejlesztésünk célja, hogy több lehetőséget kínálva, jobban és gyorsabban készítsük el az ügyfelek által megálmodott kiadványokat. Mára az AduPrint Kft. korszerűen felszerelt, sokoldalú nyomdai szolgáltatóvá fejlődött.

Agapé

Agapé

Az 1970-es évek elején a szabadkai Ferences rendházban P. Lotspeich Amat OFM a Világi Ferences Rend helyi közössége tagjaival karöltve megkezdte a Testvéri Szolgálat Krisztusban folyóirat kiadását, amelynek elsődleges célja a ferences lelkiség terjesztése és elmélyítése volt. E tevékenység keretében jelent meg 17 zsebformátumú, alkalmi elmélkedéseket tartalmazó füzetecske Agapé néven.

Akadémiai Kiadó

Akadémiai Kiadó

Széchenyi István gróf 1825. november 3-án a nemzeti szellem és nyelv felvirágoztatására szervezendő tudós társaság működésére összes birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel. November 8-án Andrássy György, Károlyi György és Vay Ábrahám gróf csatlakozott e felajánláshoz, s négyen együtt a nádor pártfogását kérték, hogy ily módon egy nemzeti tudományos intézet alapkövét rakhassák le. A Társaság könyvkiadói tevékenységének tervét 1828-ban dolgozták ki, s ennek alapján kezdhette meg működését a Társaság kiadói részlege 1832-ben. Ebben a tervezetben már szó esik az akadémiai könyv- és folyóirat-kiadás szükségességéről. Ezért látható a Magyar Tudományos Akadémia emblémájában az 1825-ös évszám, míg az Akadémiai Kiadó emblémájában az 1828-as.

AngolSuli Kft Könyvkiadó

AngolSuli Kft Könyvkiadó

Kiadónk elsősorban, de nem kizárólagosan angol nyelvkönyveket, vagy nyelvkönyvekhez használható, a könyvpiacon nem megtalálható kiegészítő anyagokat állít elő és forgalmaz. Igyekszünk bemutatni a magyar könyvpiacon még nem ismert, de remélhetőleg könnyen megkedvelhető szerzőket. Kiadványainkat elsősorban a LibroTrade kft. és értékesítési partnerei segítségével juttatjuk el az ország minden területén lévő boltokba. Nyelvoktató kollégáknak felajánljuk a kedvezményes közvetlen értékesítést a kiemelt termékek saját honlapjain. Magánszemélyek internetes áruházunkban vásárolhatnak otthonuk kényelméből. A postázási költséget átvállaljuk és már egy könyv esetén is a bolti árnál olcsóbban küldjük a megrendeléseket.

Hirdetés
Angyali Menedék Kiadó

Angyali Menedék Kiadó

Ezoterikus, különleges történelmi és különböző vallási irányzatokkal átitatott, esetenként misztikus irodalomként megjelenő könyvek különleges tárházát nyújtjuk olvasóinknak. Kiadónkat olyan embereknek hoztuk létre, akik képesek a pozitív gondolkodásra, fogékonyak a rendhagyó dolgokra, közösségben gondolkoznak, nem kizárólag csak az ego irányítja őket, akik hisznek abban, hogy a jó dolgok nyújtása jó dolgokat vonz az életükbe, a pozitív jellemük erősíti a világ rezgését, ezáltal jó irányba terelve az emberiséget. Kiemelten kezeljük a magyarság őstörténetével, misztikus múltjával kapcsolatos irodalmat éppúgy, ahogyan a terveink között szereplő önfejlesztő, pozitív személyiség-fejlesztő köteteket.

Animus Kiadó - könyvkiadás

Animus Kiadó - könyvkiadás

Az Animus Kiadó 1991. decemberi bejegyzéssel, Gábor Anikó könyvkereskedelmi szakember és Balázs István újságíró-szerkesztő családi vállalkozásaként indult. Már első kiadványun rendkívüli népszerűségre tett szert, s elindítója lett a Kisokos zsebnyelvkönyv sorozatnak, melynek 16 kötetéből az eltelt két évtized alatt többmillió példány kelt el. Ezt követték a humoros ajándékkönyvek, a brit Martin Baxendale munkái, amely műfajt kiadónk honosította meg hazánkban. A kiadói profil tovább színesedett, mégpedig a világhírű amerikai pszichothriller szerző, Dean R. Koontz műveivel és úgynevezett önsegítő (self help) könyvekkel. Bár az Animus Kiadó néhány év alatt a magyar könyves szakma megbecsült tagja lett, az igazi ismertséget J.K. Rowling Harry Potter sorozatának minden képzeletet felülmúló sikere hozta el számára. Az utóbbi években azonban a felnőtteknek szóló irodalom egyre nagyobb súlyt képvisel a kiadó kínálatában.

Antik Vár

Antik Vár

Az Antik Vár Online Könyváruház és Antikvárium ritkaságokkal, érdekességekkel várja látogatóit! A vendégeink nem csupán az eladó könyvek között válogathatnak, hanem lehetőségük nyílik a használt, kiolvasott könyvek eladására, cseréjére is. Folyamatosan bővülő választékunkban megtalálhatók a megszokott klasszikus regényektől a szakkönyveken keresztül a szórakoztató irodalomig minden, amit a könyvek szerelmesei kereshetnek. Jöjjön hozzánk, és egy-egy elolvasott könyvet bátran jellemezzen saját szavaival!

Antikvárium

Antikvárium

Áruházunk szegedi székhelyű internetes antikvárium, amely mára több mint 400 000 könyvet kínál eladásra. Árukészletünk naponta akár több száz kötettel állandóan bővül. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kínált könyvekről a legpontosabb tájékoztatást adjuk, ezért a könyvészeti adatokon kívül tájékoztatjuk a könyvek állapotára vonatkozó leírással, a könyvekről készült fotókkal, a könyvek tartalomjegyzékével, valamint többnyire a fülszövegükkel is. Minden könyvnél jelezzük, ha melléklettel együtt kapható, jelzés nélkül a könyvet melléklet nélkül árusítjuk!. Honlapunk egy időben minden könyvből csak egy példányt kínál fel, több példány egyesével helyezhető kosárba.

Aréna 2000 Kiadó

Aréna 2000 Kiadó

Az Aréna 2000 Kiadó a Magyar sportévkönyv kiadására jött létre, eleinte csak sport- és futball könyvek jelentették a kínálatot. Mára már a paletta meglehetősen kibővült. A család minden tagja találhat kedvére való olvasnivalót: az igényes gasztronómiai kiadványok, valamint a nagy sikerű kreatív-hobbi és Praktika könyvek mellett egyéb más ismeretterjesztő igényes kiadványokat is kínálunk. Érdemes hírlevelünkre is feliratkozni, így nemcsak elsőként értesülhet az újdonságokról, de még plusz kedvezményekre is jogosult lesz!

Artemisz Kiadó

Artemisz Kiadó

A kiadót Rakovszky Zsuzsa és Turbuly Éva alapította 2006 őszén. A munkába barátokat és családtagokat is bevonva arra szövetkeztek, hogy értékes köteteket adjanak a felnőttek és a gyerekek kezébe. A velünk élő klasszikusok sorozat és a kiadó első kötete a viktoriánus irodalom Magyarországon kevésbé ismert írónőjének, Elizabeth Gaskellnek egyik legjobb műve, az Észak és Dél volt, amit sokan a BBC négyrészes minisorozatából ismernek. A sorozat 2. köteteként Gaskell Cranford és Egy orvos vallomásai című kisregényeit jelentettük meg. A megbabonázott puding ír tündérmesék és babonák mára klasszikussá vált antológiája, Rakovszky Zsuzsa fordításában.

Athenaeum Kiadó

Athenaeum Kiadó

Az 1868-ban alakult Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. a második világháborúig az egyik legpatinásabb kiadónak számított, és a modern polgári irodalom népszerűsítésével, többek között Ambrus Zoltán, Ady Endre, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes műveinek kiadásával alapozta meg hírnevét. A szépirodalmi művek publikálása mellett sokat tett a tudományos és az ismeretterjesztő irodalom népszerűsítéséért is.

Atlantic Press Kiadó

Atlantic Press Kiadó

Az Atlantic Press Kiadó 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy serkentse a színvonalas ismeretterjesztő irodalom újbóli megjelenését a hazai könyvesboltokban, s olyan igényes szórakoztató könyveket is megjelentessen magyar szerzők tollából, melyek hiányoznak a főként külföldi anyagból dolgozó kiadók választékából. A kiadó a Csak a jó könyv szlogennel vállalta, hogy műfaji korlátozás nélkül, de erős minőségi kontrollal jelenteti meg kiadványait. Ennek a tudatosan hézagpótló jellegű kiadáspolitikának eredményeként a kiadó könyveit a legtekintélyesebb hazai könyvterjesztők, az Alexandra, a Libri, a Líra és a Bookline vállalják rendszeresen terjesztésre.

Tuti menü