Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvkiadók képes leírás - Könyvkiadás A-tól Z-ig.tlap.hu
részletek »

Könyvkiadók - Könyvkiadás A-tól Z-ig.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: konyvkiadas.tlap.hu » Könyvkiadók
Keresés
Találatok száma - 73 db
Ábel Kiadó

Ábel Kiadó

Kiadónk pedagógiai profilú, ezért elsősorban tankönyveket, egyetemi jegyzeteket, tanári kézikönyveket, munkáltató tankönyveket, munkafüzeteket és egyéb az oktatásban használatos segédkönyveket kínálunk a diákoknak, tanítóknak, tanároknak és a szülőknek is. Kínálatunkban megtalálhatók az óvodák iskola-előkészítő csoportjainak szóló készségfejlesztő füzetek, az általános iskola alsó és felső tagozatán, a középiskolákban tanulók tankönyvei, valamint jegyzetek az egyetemi hallgatók számára. Mivel a tanulás folyamata az egyetemi képzéssel nem zárul le, nálunk megtalálhatók a tanártovábbképzőkön használatos és a fokozati vizsgákhoz szükséges kézikönyvek is.

Accordia Kiadó - könyvkiadás

Accordia Kiadó - könyvkiadás

A kiadó szerzői napjaink legkiválóbb irodalmárai, tudományos kutatói mellett pályakezdő alkotók, a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályokig. Ez utóbbiak az 1989-es demokratikus változásokig többnyire az asztalfióknak írtak: verset, prózai műveket, memoárokat, tényirodalmat, aforisztikus gondolatokat, családtörténeteket, lírai naplókat, ismeretterjesztő munkákat és egyéb értékes műveket. A kiadó irodalmi munkatársai, szerkesztői a Magyar Írószövetség felkért tagjai, valamint egyetemi oktatók, tudományos kutatók. Művészeti munkatársaink a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének felkért tagjai, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Magyar Iparművészeti Egyetem hallgatói.

Ad Librum Kiadó

Ad Librum Kiadó

Az Ad Librum mint vállalkozás több alapelvre támaszkodik. Üzleti modellje a long tail, hosszú farok, népszerű közgazdasági elmélet alapján a könyvkiadás eddig kellően ki nem szolgált szegmensére irányul: azokra a kiadványokra, amelyek kisebb szakmai vagy életmódbeli közösségek számára fontosak. Az új modell új technológiákat igényel mind a könyvnyomtatásban, mind az értékesítésben. Ezek a print-on-demand és az online értesítés. A közművelődés demokratizálásán kívül, amely az üzleti modellből következik az Ad Librum több társadalmi elkötelezettséget is felvállal. Ilyenek a nyílt forráskód támogatása és a környezetvédelem.

Agapé

Agapé

Az 1970-es évek elején a szabadkai Ferences rendházban P. Lotspeich Amat OFM a Világi Ferences Rend helyi közössége tagjaival karöltve megkezdte a Testvéri Szolgálat Krisztusban folyóirat kiadását, amelynek elsődleges célja a ferences lelkiség terjesztése és elmélyítése volt. E tevékenység keretében jelent meg 17 zsebformátumú, alkalmi elmélkedéseket tartalmazó füzetecske Agapé néven.

Akadémiai Kiadó

Akadémiai Kiadó

Széchenyi István gróf 1825. november 3-án a nemzeti szellem és nyelv felvirágoztatására szervezendő tudós társaság működésére összes birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel. November 8-án Andrássy György, Károlyi György és Vay Ábrahám gróf csatlakozott e felajánláshoz, s négyen együtt a nádor pártfogását kérték, hogy ily módon egy nemzeti tudományos intézet alapkövét rakhassák le. A Társaság könyvkiadói tevékenységének tervét 1828-ban dolgozták ki, s ennek alapján kezdhette meg működését a Társaság kiadói részlege 1832-ben. Ebben a tervezetben már szó esik az akadémiai könyv- és folyóirat-kiadás szükségességéről. Ezért látható a Magyar Tudományos Akadémia emblémájában az 1825-ös évszám, míg az Akadémiai Kiadó emblémájában az 1828-as.

AngolSuli Kft Könyvkiadó

AngolSuli Kft Könyvkiadó

Kiadónk elsősorban, de nem kizárólagosan angol nyelvkönyveket, vagy nyelvkönyvekhez használható, a könyvpiacon nem megtalálható kiegészítő anyagokat állít elő és forgalmaz. Igyekszünk bemutatni a magyar könyvpiacon még nem ismert, de remélhetőleg könnyen megkedvelhető szerzőket. Kiadványainkat elsősorban a LibroTrade kft. és értékesítési partnerei segítségével juttatjuk el az ország minden területén lévő boltokba. Nyelvoktató kollégáknak felajánljuk a kedvezményes közvetlen értékesítést a kiemelt termékek saját honlapjain. Magánszemélyek internetes áruházunkban vásárolhatnak otthonuk kényelméből. A postázási költséget átvállaljuk és már egy könyv esetén is a bolti árnál olcsóbban küldjük a megrendeléseket.

Angyali Menedék Kiadó

Angyali Menedék Kiadó

Ezoterikus, különleges történelmi és különböző vallási irányzatokkal átitatott, esetenként misztikus irodalomként megjelenő könyvek különleges tárházát nyújtjuk olvasóinknak. Kiadónkat olyan embereknek hoztuk létre, akik képesek a pozitív gondolkodásra, fogékonyak a rendhagyó dolgokra, közösségben gondolkoznak, nem kizárólag csak az ego irányítja őket, akik hisznek abban, hogy a jó dolgok nyújtása jó dolgokat vonz az életükbe, a pozitív jellemük erősíti a világ rezgését, ezáltal jó irányba terelve az emberiséget. Kiemelten kezeljük a magyarság őstörténetével, misztikus múltjával kapcsolatos irodalmat éppúgy, ahogyan a terveink között szereplő önfejlesztő, pozitív személyiség-fejlesztő köteteket.

Animus Kiadó - könyvkiadás

Animus Kiadó - könyvkiadás

Az Animus Kiadó 1991. decemberi bejegyzéssel, Gábor Anikó könyvkereskedelmi szakember és Balázs István újságíró-szerkesztő családi vállalkozásaként indult. Már első kiadványun rendkívüli népszerűségre tett szert, s elindítója lett a Kisokos zsebnyelvkönyv sorozatnak, melynek 16 kötetéből az eltelt két évtized alatt többmillió példány kelt el. Ezt követték a humoros ajándékkönyvek, a brit Martin Baxendale munkái, amely műfajt kiadónk honosította meg hazánkban. A kiadói profil tovább színesedett, mégpedig a világhírű amerikai pszichothriller szerző, Dean R. Koontz műveivel és úgynevezett önsegítő (self help) könyvekkel. Bár az Animus Kiadó néhány év alatt a magyar könyves szakma megbecsült tagja lett, az igazi ismertséget J.K. Rowling Harry Potter sorozatának minden képzeletet felülmúló sikere hozta el számára. Az utóbbi években azonban a felnőtteknek szóló irodalom egyre nagyobb súlyt képvisel a kiadó kínálatában.

Aréna 2000 Kiadó

Aréna 2000 Kiadó

Az Aréna 2000 Kiadó a Magyar sportévkönyv kiadására jött létre, eleinte csak sport- és futball könyvek jelentették a kínálatot. Mára már a paletta meglehetősen kibővült. A család minden tagja találhat kedvére való olvasnivalót: az igényes gasztronómiai kiadványok, valamint a nagy sikerű kreatív-hobbi és Praktika könyvek mellett egyéb más ismeretterjesztő igényes kiadványokat is kínálunk. Érdemes hírlevelünkre is feliratkozni, így nemcsak elsőként értesülhet az újdonságokról, de még plusz kedvezményekre is jogosult lesz!

Hirdetés
Artemisz Kiadó

Artemisz Kiadó

A kiadót Rakovszky Zsuzsa és Turbuly Éva alapította 2006 őszén. A munkába barátokat és családtagokat is bevonva arra szövetkeztek, hogy értékes köteteket adjanak a felnőttek és a gyerekek kezébe. A velünk élő klasszikusok sorozat és a kiadó első kötete a viktoriánus irodalom Magyarországon kevésbé ismert írónőjének, Elizabeth Gaskellnek egyik legjobb műve, az Észak és Dél volt, amit sokan a BBC négyrészes minisorozatából ismernek. A sorozat 2. köteteként Gaskell Cranford és Egy orvos vallomásai című kisregényeit jelentettük meg. A megbabonázott puding ír tündérmesék és babonák mára klasszikussá vált antológiája, Rakovszky Zsuzsa fordításában.

Athenaeum Kiadó

Athenaeum Kiadó

Az 1868-ban alakult Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. a második világháborúig az egyik legpatinásabb kiadónak számított, és a modern polgári irodalom népszerűsítésével, többek között Ambrus Zoltán, Ady Endre, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes műveinek kiadásával alapozta meg hírnevét. A szépirodalmi művek publikálása mellett sokat tett a tudományos és az ismeretterjesztő irodalom népszerűsítéséért is.

Atlantic Press Kiadó

Atlantic Press Kiadó

Az Atlantic Press Kiadó 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy serkentse a színvonalas ismeretterjesztő irodalom újbóli megjelenését a hazai könyvesboltokban, s olyan igényes szórakoztató könyveket is megjelentessen magyar szerzők tollából, melyek hiányoznak a főként külföldi anyagból dolgozó kiadók választékából. A kiadó a Csak a jó könyv szlogennel vállalta, hogy műfaji korlátozás nélkül, de erős minőségi kontrollal jelenteti meg kiadványait. Ennek a tudatosan hézagpótló jellegű kiadáspolitikának eredményeként a kiadó könyveit a legtekintélyesebb hazai könyvterjesztők, az Alexandra, a Libri, a Líra és a Bookline vállalják rendszeresen terjesztésre.

Atlantisz Könyvkiadó

Atlantisz Könyvkiadó

Az Atlantisz nem pusztán könyvkereskedő vállalat, hanem egyben nemzetközileg elismert könyvkiadó. Külföldi könyvkiadó barátaink sokszor speciális feltételeket, árkedvezményeket, információkat, maradványpéldányokat biztosítanak számunkra, egyben megrendelőink számára.

Aula Kiadó

Aula Kiadó

Az Aula Kiadó kft. a Budapesti Corvinus Egyetem kiadója. 1989-ben alakult, az első önálló egyetemi kiadóként. A 90-es évektől megerősödött, ma már az egyik legfontosabb tudományos, szakmai és oktatási Kiadó a közgazdasági, üzleti és társadalomtudományi területen. Szinte minden felsőoktatási intézményben, ahol gazdasági és társadalmi ismereteket tanítanak használják könyveinket. A Kiadó 2006-ban, a bolognai folyamat beindulásakor új, egyedülálló tankönyvsorozat kiadását kezdte meg. A Bolognai tankönyvsorozat a közgazdasági képzés teljes tananyagigényét kívánja lefedni a bachelor és master szinteken.

Bába és Társai

Bába és Társai

Szeged első nyomdáját Grünn Orbán alapította 1801-ben. A másodikat Bába Imre 1862-ben. Véletlen, de e véletlenben is törvényszerűség mutatkozik meg, amikor e jellegzetesen szegedi vezetéknévnek másfél száz év múlva újból jelentősége lett a szegedi könyvkiadásban. A Bába és Társai Nyomdaipari Kft. (Bába Kiadó néven) a régi hagyományokat fölújítva a jövedelmező nyomtatványok mellett a helyi könyvkiadásra is áldoz. Az évek során közel 600 könyvet jelentetett meg.

Bbs-Info

Bbs-Info

Cégünk több majd húszéves múltra tekint vissza, hiszen a A Bbs-Info Kft. jogelődjét a Bártfai Barnabás és Társa Számítástechnikai és könyvkiadó Bt.-t 1991-ben alapította Bártfai Barnabás és Eszlári Zoltán. A cég 2002-ben alakult át Kft-vé, és ekkor megváltozott tulajdonosi összetétele is. A cég jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen kezdetben elektronikai és számítástechnikai alkatrészkészítéssel és kiadványszerkesztéssel foglalkozott. Könyvkiadással 1992 óta foglalkozik. A cég profilja folyamatosan alakult át oly módon, hogy ma már a számítástechnikai szakkönyvkiadás az elsődleges tevékenységi kör. A megjelentetett könyvek összes darabszáma mára már meghaladja a 100.000-t. A Bbs-Info Kft. mindemellett természetesen továbbra is foglalkozik számítástechnika oktatással, számítógép karbantartással, javítással, bővítéssel, számítógépes kiadványszerkesztéssel, tördeléssel, computergrafikával, nyomdai munkákkal, és nyomtatott áramköri lapok tervezésével.

Bencés Kiadó

Bencés Kiadó

A Bencés Kiadót 1992-ben indította el az apátság azzal a céllal, hogy eljuttassa az érdeklődőkhöz azt a sajátos spirituális hagyományt, amely a maga gazdagságában túlmutat a szerzetesközösség és a szerzetesi életforma keretein. Ehhez kapcsolódik még az a jellegzetes teológiai érdeklődés is, amely feladatának tekinti, hogy a klasszikus teológiai művek mellett megismertesse a magyar olvasókkal napjaink teológiai gondolkodásának fontos útkereséseit és időtálló felismeréseit.

Tuti menü