Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvkiadók képes leírás: Móra - Pro [3. oldal]
részletek »

Könyvkiadók: Móra - Pro [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: konyvkiadas.tlap.hu » Könyvkiadók
Keresés
Találatok száma - 73 db
Móra Könyvkiadó

Móra Könyvkiadó

A Móra Kiadó klasszikus és kortárs, hazai és külföldi gyermek- és ifjúsági irodalom, a gyermekkultúra hagyományőrző és értékteremtő szellemi műhelye. Az 1950-ben alapított kiadó 1957-ben vette föl Móra Ferenc nevét, és évtizedeken át - a magyar kiadói struktúrának megfelelően - a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője volt. A 1990-es évektől részvénytársasági formában folytatja munkáját, évente közel 100 címet jelentet meg. Az első könyves élményt nyújtó képeskönyvtől, a gyermekversen, a meseregényen, a kamaszoknak szóló irodalmon túl a felnőtt- és a gyermekirodalom határmezsgyéjén egyensúlyozó rendhagyó kötetekig, valamint életműsorozataival - Fekete István, Janikovszky Éva és Kertész Erzsébet műveivel - minden korosztálynak kínál értékes és érdekes irodalmi alkotásokat.

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

A Kiadó elsősorban szakkönyvkiadónak tekinti magát. Tevékenységét a kiadványok listájából jól láthatóan irodalmi-művészeti-művelődéstörténeti-tö rténelmi és más sorozatok keretében valósítja meg. Fokozottan ügyel arra, hogy kiadványai mind témájukban, mind feldolgozásmódjukban, szövegeik stilisztikai állapotában, mind külső megjelenésükben egyfajta akadémiai igényességnek feleljenek meg. Nem jelenti persze ez azt, hogy ne vállalná sikeres munkák megjelentetését is.

Műszaki Kiadó - könyvkiadás

Műszaki Kiadó - könyvkiadás

A Műszaki Kiadó hazánk egyik vezető tankönyvkiadója, az 1955-ös alapítása óta gondozott közel 9000 szak- és tankönyvvel a tankönyvpiac főként a szakképzési és matematikai tankönyvpiac állandó meghatározó szereplője. A Műszaki Kiadó és a Képzőművészeti Kiadó több mint 550 közismereti és szakképzési kiadvánnyal szerepel a hivatalos közoktatási tankönyvjegyzéken, a több száz közismereti cím mellett a szakképzésben 17 szakmacsoport tankönyvei találhatók meg kínálatunkban. Az iskola-előkészítéstől az érettségig minden korosztálynak, az iskolarendszerű és a tanfolyami képzések számára egyaránt készítünk kiadványokat.

Naphegy Kiadó

Naphegy Kiadó

A Naphegy Kiadót azért alapítottuk 2006-ban, mert gyakorló kisgyerekes szülőkként arra figyeltünk fel, hogy a magyar gyermekkönyvpiacról hiányoznak az olyan igényes, művészi kivitelű, képes mesekönyvek, amelyek a beszédtanulás korai szakaszában lévő, legkisebb korosztály számára is érthető nyelven szólnak az élet legfontosabb kérdéseiről - a barátságról, a szeretetről, a családról. E felismerés sugallatára indítottuk útnak Művészi Mesekönyvek sorozatunkat, amelynek változatos képi világú darabjai nemzetközi szinten is sikert arattak. A gondos válogatás mellett nagy hangsúlyt helyeztünk a magyar fordítás színvonalára, hiszen mindennél fontosabbnak tartjuk, hogy jó magyar szöveg kerüljön a szülő, a kisgyerek kezébe. A sorozat sikere azt mutatja, a szülők is értik annak fontosságát, hogy gyermekük minél korábban megismerje a különféle kultúrák különféle képviselőinek látásmódját, mert csak így válhat nyitottá a világirodalmi, képzőművészeti alkotások értő befogadására, és mert csak a különbözőségben ismerheti fel azt, ami meséink üzenetében közös: az egyetemes, emberi értékeket.

Napraforgó Könyvkiadó

Napraforgó Könyvkiadó

Mesekönyveink, foglalkoztatóink és ismeretterjesztő könyveink jelentős része a nullától tíz éves korosztálynak szólnak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket már a születésüktől fogva a könyv szeretetére neveljük, hogy a mindennapjaik szerves részévé, a legjobb barátjukká és játszótársukká váljon. Szinte észrevétlenül tanulnak, okosodnak a lapozgatás, a játék, majd később az olvasás segítségével. Könyveink tartalmilag és kivitelezésben egyaránt ezt az üzenetet hordozzák.

Napvilág Kiadó

Napvilág Kiadó

Napvilág Kiadó a névben benne rejlik a Politikatörténeti Alapítvány által létrehozott kiadó célja és programja: felszínre hozni lappangó, szunnyadó értékeket, nyilvánosságot biztosítani rejtett, netán zárolt anyagoknak, fórumot biztosítani kutatási eredményeknek, eddig nem ismert szövegeket hozzáférhetővé tenni magyar nyelven, felkutatni új tehetségeket, új szemléletű, tanulható szövegeket biztosítani a felsőoktatás számára. Mindezt elsősorban a legújabb kori történettudomány, valamint a szélesen értelmezett társadalomtudomány körében.

Nemzeti Tankönyvkiadó

Nemzeti Tankönyvkiadó

A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó számára fontosak a tradíciók, a szakmaiság, a hagyományok és a korszerűség. Cégünk több mint hatvan éve foglalkozik igényes és színvonalas tankönyvek kiadásával. Tankönyveinkben a múlt, a jelen és a jövő tudása is megtalálható, ez illeszkedik a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó filozófiájához, amelyhez a munkánkban résztvevő szerzők is hozzájárulnak. Szerzőink olyan méltán elismert szakemberek, akikre, illetve arra a tényre, hogy könyveik nálunk jelennek meg, büszkék lehetünk. Örömünkre szolgál, hogy tudásukat már generációk óta mi adhatjuk át könyveinkben, legyen az az általános iskolások számára készült kiadvány, vagy középiskolai tankönyv, de kiváló könyveket adunk közre a felsőoktatásban résztvevők számára és olyan speciális területeken is, mint a nemzetiségi és a sajátos nevelési igényű diákok oktatása. Nagy tudású, ismert és elismert szerzőink önéletrajzából kiderül, tapasztalatuk és munkásságuk garancia a színvonalas kiadványok elkészítésére. Bízunk benne, hogy az alábbiakban bemutatott önéletrajzok erről Önt is meggyőzik.

Novum

Novum

Sok szerzőt csalódás ér, amikor féltve őrzött kéziratát eljuttatja egy kiadóhoz, és azt elutasítják vagy többnyire semmilyen választ nem küldenek részére. Úgy gondoljuk, a minőségi kéziratot író szerzőknek jár egy esély, hogy művüket megjelentessék. A mi feladatuk a könyvkiadáshoz szükséges keretfeltételek biztosítása. A mai novum publishing gmbh-t 1997-ben alapították. Kezdetben a német kiadók részére készített layoutokat. Nem sokkal később saját könyvkiadót hoztak létre. Minden Szerző megtalálhatja számára a legkedvezőbb lehetőséget a tökéletes könyvpiacra lépéshez.

Oktatási Módszertani Kiadó

Oktatási Módszertani Kiadó

Cégünk, az Oktatási Módszertani Kiadó Kft. általános iskolák, oktatási intézmények számára kínál tankönyveket, munkadarabokat és anyagokat a Német nyelv valamint a Technika és életvitel tantárgyakhoz. Vállalkozásunkat 1996-ban alapítottuk, így elmondhatjuk, hogy évtizedes tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen. Termékeink megfelelnek az Oktatási Minisztérium által kiadott követelményeknek, szakmai ajánlásoknak. Jellemzőnk a szakszerű, pontos kiszolgálás. Célunk, hogy taneszközeinket a tanulók és a pedagógusok egyaránt teljes megelégedettséggel használják.

Hirdetés
Osiris Kiadó

Osiris Kiadó

Az Osiris Kiadó az elmúlt években az egyik legismertebb és legigényesebb magyarországi tudományos és szépirodalmi könyvműhellyé vált. Indulása, 1994. óta meghatározó szerepet tölt be a hazai humán és társadalomtudományi, felsőoktatási és szépirodalmi könyvkiadásban, s egyben szellemi műhelyként is működik. Olyan elismert kutatók és szerzők kötődnek a kiadóhoz, mint Bihari Mihály, Domokos Mátyás, Ferencz Győző, Hankiss Elemér, Hunyady György, Kerényi Ferenc, Komoróczy Géza, Kósa László, Kosáry Domokos, Körösényi András, Kukorelli István, Lázár Ervin, Mezey Barna, Németh György, Pléh Csaba, Pótó János, Romsics Ignác, Saly Noémi, Szabó István, Tolcsvai Nagy Gábor, Ungváry Krisztián, Vermes Géza, Voigt Vilmos, Zalán Vince stb. Tudományos, felsőoktatási és igényes ismeretterjesztő könyveink a magyar humán értelmiség, az egyetemi hallgatók és a művelt, érdeklődő olvasók számára készülnek. A könyvműhely évente átlag kétszáz címet jelentet meg, amelyek nagy része eredeti magyar mű, kisebb része fordítás.

Pallas-Akadémia Könyvkiadó

Pallas-Akadémia Könyvkiadó

A Pallas-Akadémia Könyvkiadó és Könyvkereskedés 1993-ban alakult. A Kiadó jelenleg Erdély egyik legnagyobb magyar kiadója, eddig több mint ötszázötven könyvcímet adott ki. Elsősorban kortárs szerzők azon szépirodalmi, történelmi, néprajzi, helytörténeti, turisztikai jellegű munkáit jelenteti meg, amelyek értékteremtők és hozzájárulnak az erdélyi magyar irodalom és tudományosság gazdagításához. Jelentősebb sorozatai: Bibliotheca Transsylvanica, Nobile Officium, Kis Könyv sorozat, Nagyapó mesefája, Mesevonat, Műterem, Díszkiadású könyvek, Dióhéjban, Erdély hegyei, Barangolás a Székelyföldön, Utak, tájak, emberek, Névsorolvasás, Élet-Jelek.

Panem Kiadó

Panem Kiadó

A Panem Kiadó az informatika, a közgazdaságtan és a tanulást, tanítást segítő könyvek kiadásával vált a magyar felsőoktatási szakkönyvpiac meghatározó szereplőjévé. A 1990-es évektől, azaz a megalakulástól kezdve az első 6-7 évben a cég csak nyomtatott könyvek kiadásával volt jelen a piacon. A kiadó a 90-es évek második felétől kezdődően foglalkozik multimédiás és egyéb digitális tartalmak fejlesztésével és honosításával. Célkitűzése, hogy rangos, külföldi, a felsőoktatásban alkalmas tankönyveket honosítson meg magyar nyelven a magyar piacra, illetve a magyar nyelvű anyagokat eljuttassa a külföldi piacokra, emellett rendszeresen részt vesz különböző digitális tartalomfejlesztési projektekben.

Park Kiadó

Park Kiadó

A Park Kiadó nem sokkal 1988-as indulása után felhívta magára a figyelmet a hazai piacon ritkaságszámba menően szép, míves kiállítású kiadványaival. Színvonalát az elmúlt két évtizedben is meg tudta őrizni: arculata karakteres, tematikája igényes és sokszínű, bizonyítva, hogy értékkel is a piacon lehet maradni. A kilencvenes évek elejére a magánkiadók száma már meghaladta a százat, a Park az eladott példányszámot tekintve a hatodik helyen állt. Ma több száz kiadó közül benne van az első tíz-tizenkettőben.

Partvonal Kiadó

Partvonal Kiadó

A Partvonal Kiadó első könyvei 2005. őszén jelentek meg. A kiadó az az azóta eltelt években a hazai könyvpiac ismert szereplőjévé nőtte ki magát, amely az itthoni vásárok mellett minden évben jelen van a két nagy európai könyves seregszemlén, a frankfurti és a londoni könyvvásáron. Indulásunkkor az az igyekezet vezérelt bennünket, hogy bebizonyítsuk: nemcsak a szépirodalom, de a szórakoztató és ismeretterjesztő könyvek is lehetnek igényesek. Számos külföldön elismert kortárs író művét jelentettük meg magyar nyelven, és igyekszünk jó néhány klasszikus szerzőt is bemutatni, méghozzá merőben új oldalról.

Pedellus Könyvkiadó

Pedellus Könyvkiadó

Kiadónk széles választékban kínál valamennyi oktatási intézmény számára tankönyveket, munkafüzeteket, feladatgyűjteményeket, témazáró füzeteket, oktatóprogramokat, oktatási segédanyagokat. Jelenleg több mint háromszáz kiadványunk közül választhatnak az érdeklődők. Országszerte több ezer oktatási intézménnyel: óvodával, általános iskolával, középiskolával és felsőoktatási intézménnyel állunk kapcsolatban.

Pilis-Print Könyvkiadó

Pilis-Print Könyvkiadó

A Pilis-Print Kiadó 2006. óta működik ezen a néven. Tulajdonosai magyar magánszemélyek, akik... Á, ez így túl hivatalos. Mi nem vagyunk ilyenek Akkor milyenek vagyunk? Ahogy a mottóban is áll, keresünk. Járunk az Úton. Milyen úton? Önismeret? Szellemi út? Mindegy, hogyan nevezzük, egy idő után ugyanoda vezetnek... Utunk során sok könyv vezetett, segített minket, mutatott irányt, alakított bennünket. Egy ideje egyre erősödött bennünk a késztetés, hogy mi is letegyünk pár könyvet arra a polcra, ahonnan majd reményeink szerint Kedves Olvasó, Te fogod leemelni őket.

Pro Junior Könyvkiadó

Pro Junior Könyvkiadó

A Pro Junior Kiadó elsősorban az egészen kis gyermekeknek, a 2-5 éves korosztálynak készíti könyveit. Ezért a kötött mesekönyvek mellett, főleg a leporelló formájú képeskönyvek és a kisgyermekek készségét fejlesztő, pl. órás, cipőfűzős kiadványok jelentik a fő profilt. Szerzőink közé tartozik: Füzesi Zsuzsa, Radvány Zsuzsa, Somos Zsuzsa, Juhász Magda, Tóth Anna

Tuti menü