Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvkiadók képes leírás: Pro - Totem [4. oldal]
részletek »

Könyvkiadók: Pro - Totem [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: konyvkiadas.tlap.hu » Könyvkiadók
Keresés
Találatok száma - 73 db
Pro Pannonia Kiadó

Pro Pannonia Kiadó

A Pro Pannonia célja az értékgazdag múlt örökségének és a jelen értékeinek ápolása. Ennek érdekében pályázatokat ír ki, ösztöndíjakat adományoz, könyvkiadói tevékenységet folytat, irodalmi esteket, fórumokat, szakmai műhelybeszélgetéseket szervez, aktív részese a helyi és az országos kulturális életnek. A Kiadónak másfél évtizede változatlanul meghatározó profilja a kortárs szépirodalom, az irodalomelméleti és -történeti munkák gondozása.

Püski Kiadó és Könyvesház

Püski Kiadó és Könyvesház

A Püski Kiadót 1939-ben alapította Püski Sándor először Magyar Élet Könyvkiadó néven. A kiadó főként a népi írók műveit jelentette meg, de nem riadt vissza elsőkötetes szerzők alkotásainak a megjelentetésétől sem. A líra, a próza és a dráma műfajában is időt álló műveket adott ki, elég csak Erdélyi József, Gulyás Pál, Sinka István, Szabó Pál, Takáts Gyula és Tersánszky Józsi Jenő nevét megemlítenünk. Szám szerint is jóval több a forrásértékű tudományos, fontos ismeretterjesztő és a radikális politikai mondanivalót hordozó könyv a Magyar Élet-kiadványok összességében. László Gyula ősmagyarság-kutatási alapműve, Kodolányi János, Németh László, Szabó Dezső és Veres Péter tanulmánygyűjteménye is fémjelzi kiadói programját.

Pytheas Könyvmanufaktúra

Pytheas Könyvmanufaktúra

Kiadónk szellemében idézi a gutenbergi hagyományokat, ahol a nyomda, a kiadó és a terjesztő egységben fejlődött. A korszerű digitális eszközöket ötvözve a régi kézműves könyvkötés technikájával megvalósult a Pod, azaz print on demand, igény szerinti nyomtatás. Ezen elv alapján működik a mai kornak megfelelő nyomda és kiadó, mely rugalmasságával, gyorsaságával, magas minőségi követelmény mellett szolgálja megrendelőit.

Reader's Digest

Reader's Digest

A magyarországi leányvállalat története a - közép-európai kiadások között elsőként indult - Reader s Digest Válogatás néven megjelenő magazinnal kezdődött 1991. novemberében. A kiadó a nevet 2001. őszén Reader s Digest magazinra módosította, amely többtízezres előfizetői táborával a mai napig az ország legnagyobb fizetett havi lapja. A magazin tartalmát tekintve általános érdeklődésű családi lap, mely átlagosan 75 százalék nemzetközi, 25 százalék hazai anyagból tevődik össze. Minden számban megtalálhatók a helyi olvasók által beküldött anekdoták, aforizmák, viccek, amelyekért a kiadó tiszteletdíjat fizet.

Rózsavölgyi Kiadó

Rózsavölgyi Kiadó

A Rózsavölgyi és Társa céget Rózsavölgyi Gyula, a Rózsavölgyi Márk zeneszerzőnek, a csárdás atyjának fia, Grinzweil Norbert tőkéstárssal együtt alapította 1850-ben. A két tulajdonos a legfontosabb európai nagyvárosokba elutazott, hogy felvásárolja a legnagyobb európai kottakiadók jelentősebb kiadványait. Egyidejűleg megkezdték a régi magyar zene emlékeinek kiadását, majd a kor egyre több zeneszerzője, Mosonyi, Erkel, Liszt, Ábrányi talált kiadóra a cégben. Bár Rózsavölgyi Gyula 1861-ben meghalt, társa és az utódok vitték tovább az egyre bővülő céget, vásárolták fel a tönkrement kisebb kiadókat, kötöttek életműszerződést zeneszerzőkkel. 1883-ban a Rózsavölgyi cég megkapta a Császári és királyi udvari mű- és hangjegy-kereskedői címet, amelyhez hasonló magas rangú elismerést Magyarországon kottakiadással és forgalmazással foglalkozó cég még nem kapott.

Saxum Kiadó

Saxum Kiadó

A Saxum Kiadó 1995-ben alakult, tulajdonosai és munkatársai a könyvszakmában sokéves, évtizedes könyvszakmai gyakorlattal rendelkeznek. A kiadó alapítói közül a mai napig részt vesznek a munkában a könyvszakmában évtizedek óta dolgozó szakemberek: dr. Pataki Istvánné irodalmi vezető, Jenei Tamás, a kiadó ügyvezetője, Fellegvári Tibor műszaki vezető.

Scolar Kiadó

Scolar Kiadó

A válság ellenére a kiadó folyamatos, dinamikus növekedést ért el az elmúlt években úgy a kiadványszámok, mint a bevételek tekintetében. Mára a könyvpiac karakteres szereplőjévé váltunk: kiadónk felismerhető a valóban minőségi kiadványairól, egyedi, az egész család igényeit kielégítő, széles választékáról. Könyveink között hazai és nemzetközi bestsellerek találhatók, szerzői gárdánkat pedig a fentebb említettek mellett olyan kiváló hazai és külföldi írók, illetve tudósok erősítik.

Semmelweis Kiadó - könyvkiadás

Semmelweis Kiadó - könyvkiadás

Célunk egyrészt megtartani és tovább fejleszteni Kiadónk hírnevét és elismertségét, másrészt nagyobb piaci részesedéssel kívánunk részt venni a magyar szakkönyvkiadás teljes területén. Szakmai és minőségi meghatározó tényezője kívánunk lenni a magyarországi szakkönyvkiadásnak megőrizve az orvosi-gyógyszerészi és természettudományos szakkönyvkiadás tradícióit, amelyet kiváló menedzsment irányítással, dolgozóink könyvkiadásban szerzett tapasztalata és elkötelezettsége biztosít.

Springmed Kiadó

Springmed Kiadó

A SpringMed Kiadó 2002-ben kezdte tevékenységét azzal a céllal, hogy minőségi egészségügyi ismeretterjesztő, egészségnevelő és orvosi kiadványokat hozzon létre. Felismertük az igényt, hogy a betegek és hozzátartozóik szeretnének többet tudni a betegségükről, egészségügyi problémáikról, tehát saját sorsukat igyekeznek jobban kézben tartani. Ezen irányelv mentén indítottuk útjára sorozatainkat. Minden kiadványunk hazai szakmai és/vagy civil szervezetek - Magyar Rákellenes Liga, Magyar Allergológiai- és Klinikai Immunológiai Társaság, Magyar Kardiológusok Társasága, Magyar Gasztroenterológiai Társaság, Csont és Ízület Évtizede Alapítvány, stb - közreműködésével jelenik meg, s a könyveket az adott terület vezető szakemberei írják és lektorálják. A könyvek kifejezetten a laikus közönség olvasóinak készülnek, így azok közérthető nyelven, de a fontosabb latin kifejezések megismertetésével és magyarázatával, valamint a betegséggel kapcsolatos egyéb hasznos információkkal egészülnek ki.

Hirdetés
Szalay Könyvek online

Szalay Könyvek online

A Szalay Könyvkiadó immáron közel két évtizede dolgozik az Olvasók megelégedéséért. Legfőbb törekvésünk, hogy a család valamennyi tagjának tudjunk nívós és elérhető árú kiadványokat ajánlani. Gazdag és sokszínű, folyamatosan bővülő katalógusunkban gyermekkönyveket, foglalkoztatókat, albumokat, útikönyveket, oktatási segédanyagokat, kifestőket, irodalmi munkákat, tudományos ismeretterjesztő könyveket, illusztrált történelmi könyveket, nyelvi kiadványokat, szakácskönyveket, kulturális tematikájú kiadványokat egyaránt fellel az érdeklődő.

Szent István Társuat

Szent István Társuat

Talányos név. Első olvasásra, hallásra csak az tudható meg belőle, hogy magyar, illetőleg magyarországi intézmény. Társulat. Tehát valami társaság, egyesület? Vajon egyházi vagy világi jellegű? Hitbuzgalmi, ájtatossági társulat, vagy talán politikai célú, netán nemzeti egyesület? Könyvcímek oldalán olvasható: A Szent István Társulat kiadása. Tehát könyvkiadó vagy nyomda? Vagyis piacra orientált tőkés gazdasági termelő vállalat? Sikernek-bukásnak kitett üzleti vállakozás? Vagy könyvterjesztő szervezet, amely a mások által kiadott s átala értékes tartalmúnak ítélt könyveket propagálja, népszerűsíti szerte az országban? Mi a profilja e társulatnak? Ha könyvkiadó vagy nyomda, akkor mire specializálódott? Tankönyvekre, szépirodalomra, tudományos szakművekre? Netán újságokra, folyóiratokra? Ha egyházi célú, akkor csak szentírás-köteteket, ima- és énekeskönyveket, hittankönyveket forgalmaz? Vagy tán mást is? Hiszen ez is ott olvasható kiadványaink címlapjain: Az Apostoli Szentszék Könyvkiadója, s ez még tovább bonyolítja a képet. Hogyan kerül ebbe a római pápa és a Szentszék? Valamilyen intézményhez kötődik, annak kereteibe tartozik, netán a Magyar Katolikus Egyház vállalata? Vagy önálló intézmény? Talán magánvállalat egyéni tulajdonban? Vagy jótékonysági intézmény karitatív céllal, amely egyrészt termékeivel, másrészt bevételeiből segíti a szellemiekre és az anyagiakra rászorulókat?

Szenzár Kiadó

Szenzár Kiadó

A Szenzár Kiadó 1999-ben alakult. Tulajdonosa és alapítója, Kárpáti Gábor Csaba azzal a céllal hozta létre a könyvkiadót, hogy az az egyetemes emberi értékeket közvetítse az olvasóknak. Lévén, hogy fiatal kora óta erős szálakkal kötődik a japán harcművészetekhez (budo), azon belül aktívan az Aikido stílusához, az első könyvek ebben a témakörben jelentek meg.

T.bálint Könyvkiadó

T.bálint Könyvkiadó

Kiadónkat 2007. februárjában alapítottuk. Három alapvető területet jelöltünk ki kiadónk számára és ezen területeken belül pedig nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tiszta üzleti szempontoktól eltérő, nekünk mint magánszemélyeknek is fontos értékeket közvetítsünk. Alapvető célunk, hogy kiemelkedő, maradandó értéket nyújtsunk magas színvonalon felelősséget érezve környezetünk jobbítása iránt!

Tarandus Kiadó

Tarandus Kiadó

A Tarandus egy 2011-ben alapított könyvkiadó, mely elsősorban spirituális és ezoterikus irodalom, spirituális és ezoterikus szépirodalom - ezen belül ezoterikus mese - illetve történelmi regények és szakmunkák, Szintézis könyvek, továbbá ezoterikus e-könyvek megjelentetésével foglalkozik. A Tarandus - rénszarvas - egy Északi-sarkkör közeli, a XIX. századig még jelzett csillagkép, melyet a francia Charles Pierre Lemonnier (1715-1799) fedezett fel és nevezett el Lappföldön végzett, földtani méréseinek emlékéül. E csillagalakzat már nem szerepel a nyolcvannyolc, nemzetközileg ismert csillagkép között, ugyanis az Orion részének tekintik.

Tarsoly Kiadó

Tarsoly Kiadó

A Tarsoly Kiadó elsősorban a 20-21. századi magyarság életére (települések, életrajzok, tudománytörténet) vonatkozó adatok gyűjtésével, adattárak összeállításával foglalkozó, 2000-ben alapított könyvkiadó. Szerkesztésében jelent meg a 18 kötetes Révai Új Lexikona.

Tericum Kiadó

Tericum Kiadó

Kiadónk története 1993-ra nyúlik vissza, amikor is az alapító tagok (ketten voltak) gondoltak egy nagyot, megszámolták a párna alatt őrzött megtakarított pénzüket, és úgy döntöttek, ha egyetlen egy példányt sem adnak el Benjamin Hoff: Malacka és tao című könyvéből, akkor is belevágnak. De tévedtek. Malackára sok olvasó volt kíváncsi (és persze a taóra is). Malackát követte a Micimackó és a tao, majd a Tao Te King (a költő-király, Weöres Sándor interpretálásában), aztán A teljesség felé, majd Hermann Hessétől a Demian. Teltek-múltak az évek, és a kétszemélyes kiadóból Kiadó lett. Nem nagy, nem kicsi. Közepes, de nem középszerű. Nevünket kevesen értik, nem is jelent semmit, csak arra kérünk mindenkit, hogy nem TeRRicum, és nem is TeRCium, hanem TERICUM, azaz terikum. Profil? Nincs. Viszont van, ami kizárt: igénytelenség, ízléstelenség. Azt szeretnénk, ha az olvasók kapnának valamit a pénzükért, nem csak tartalmilag, hanem esztétikailag, tárgyilag is. Végül is semmi se pótolja a polcon egy szép könyv látványát.

Totem Plusz Könyvkiadó

Totem Plusz Könyvkiadó

A Totem Kiadó 1990-ben kezdte el működését. Megalakulása óta számos műfajban jelentetett meg könyveket, különböző korosztályokat és társadalmi csoportokat célozva meg. Könnyed, szórakoztató regények, Boris Vallejo albumai, életmódkönyvek, közéleti és politikai témák feldolgozása mellett óvodai és iskolai foglalkoztató füzetek, olvasmánynaplók színesítik a palettát. Enciklopédikus és ismeretterjesztő munkák egyaránt szerepelnek a kiadott művek sorában. Az utóbbi években Kiadónk nyitott különféle szakterületek irányába, így több gazdagon illusztrált könyvünk jelent meg a kertészkedés, a szobanövények gondozása témakörében. Sportsorozatunk az aktív életmódot folytatóknak készült: a harcművészeteket bemutató kiadványok mellett a szabadtéri és extrém sportokkal is megismertetjük az olvasót.

Tuti menü