Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvkiadók képes leírás: Tóth - Vince [5. oldal]
részletek »

Könyvkiadók: Tóth - Vince [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: konyvkiadas.tlap.hu » Könyvkiadók
Keresés
Találatok száma - 73 db
Tóth Könyvkereskedés és Kiadó

Tóth Könyvkereskedés és Kiadó

Az óvodások és kisiskolások részére gazdagon illusztrált mese- és versgyűjteményeket, képességfejlesztő foglalkoztatókat készítünk, melyek egyaránt kielégítik a gyerekek és a szülők, pedagógusok elvárásait. A nagyobbak ifjúsági regények, történelmi olvasókönyvek, matematikai feladatgyűjtemények és antológiák mellett kislexikonokat és egyéb referenciakönyveket is szép számban találhatnak kiadványaink között. A felsőoktatási intézményekbe jelentkező fiataloknak a sikeres felvételit, érettségit segítő kézikönyveinket szánjuk.

Trivium Kiadó

Trivium Kiadó

A Trivium Kiadót 1991-ben alapítottuk családi vállalkozásként. A nevünkhöz híven - a Trivium a hét szabad művészet összefoglaló neve - számunkra ez elkötelezettséget jelent, hogy sokfélét, minden korosztály számára színvonalas, szórakoztató, tartalmas és minőségi olvasnivalót kívánunk közreadni. Ebből adódik, hogy palettánk széles, a szórakoztató irodalomtól a szépségig, egészségig, a kultúrtörténettől a krimiig, pszichológiáig változatos műfajokat kínálunk olvasóinknak. Kiemelnénk témaköreinkből a távol-keleti kultúrkört, filozófiáját, történelmét és irodalmát, valamint a nyugati és keleti filozófia viszonyát.

Tudatos Lépés Könyv és Lapkiadó

Tudatos Lépés Könyv és Lapkiadó

Kiadónk munkatársai immár 20 éve dolgoznak azon, hogy a gyermekeket nevelő szülők hasznos, értékes kiadványokhoz juthassanak. Egyik kiadói vonalunk a szülőknek szóló nevelést segítő könyvek köre, a másik csoportba a gyerekek számára készülő, szellemi és lelki fejlődésüket szolgáló kiadványok tartoznak. Választékunkat speciális, saját gyártású oktató játékokkal is bővítettük annak érdekében, hogy a gyerekek valóban játékos módon tanulhassanak.

Typotex Elektronikus Kiadó

Typotex Elektronikus Kiadó

1989. november 9-én leomlott a berlini fal, a Typotex Kiadó pedig megalakult. A publikációk legnagyobb részét tudományos ismeretterjesztő művek, szakkönyvek, felsőfokú tankönyvek képviselik. Fő területek: matematika, fizika, filozófia, pszichológia, tudománytörténet, művészetelmélet, zeneelmélet, és sokféle interdiszciplináris témakör. A kiadó nevében szereplő Tex az elsősorban tudományos szövegek szedésére alkalmas szedőprogram magyarítása, terjesztése és alkalmazása volt a cég névadója. Tevékenységi körünkbe tartozik a hagyományos könyvkiadás mellett, a digitális szövegfeldolgozás, az elektronikus publikálás (Interkönyv), továbbá az irodalmi adatbázis-építés (Bábelmátrix, Magyarul Bábelben, Visegradliterature).

Vince Kiadó

Vince Kiadó

A Vince Kiadó művészeti monográfiákat, albumokat, társadalom- és természettudományi ismeretterjesztő műveket, felsőfokú pedagógiai, pszichológiai, jogi köteteket, családi, utazási- és szakácskönyveket, életviteli munkákat, referenciakiadványokat publikál. Témaválasztásunk tehát nem arisztokratikus, de azért arra törekszünk, hogy az egyes tárgykörök, műfajok szakembereinek javától közöljünk színvonalas műveket. E könyvek sajátossága, hogy rendszerint nem csupán korábbi ismeretek minél teljesebb, de feszes összefoglalását adják, hanem a legfrissebb kutatási eredményeket, feltevéseket is tartalmazzák. Szerzőink többsége jeles stiliszta, vagyis a legelvontabb tudást is világosan, követhető logikával, nemegyszer olvasmányosan közlik az olvasókkal, mindazokkal, akik a könyv élvezetét szívesen társítják némi gondolatcsiszoló erőfeszítéssel. Kiadványaink a világra nyitott, érdeklődő emberekhez szólnak. Gyakorló és tanuló értelmiségiekhez, akik kedvelik a tudomány- és a művészetközi gondolkodást, ezért szívesen forgatnak olyan köteteket, amelyek a szakírás és az ismeretterjesztés határán mozognak, mindkét megközelítés módszerét alkalmazzák. Ilyen értelemben, ha úgy tetszik, a Spektrum tévé Gutenberg-galaxisbeli rokonai szeretnénk lenni. Tényeket közlünk, amelyek az olvasót új meg új kérdésekre sarkallják.

Tuti menü